Als je freelancer wordt, bepaal je zelf hoe je dit doet. Er zijn grofweg twee constructies mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandige zonder personeel (zzp) of je gaat in loondienst bij een payrollbedrijf. In dit artikel leggen we de verschillen tussen deze  constructies aan je uit.


Wat is payrolling?

Payrolling is een constructie waarbij je als freelancer in loondienst bent bij een payrollbedrijf. Je geeft aan het payrollbedrijf door voor welk tarief jij werkt hoeveel uur je hebt gewerkt. Het payrollbedrijf factureert vervolgens jouw opdrachtgever, en keert aan jou een netto salaris uit.

Bij payolling hoeft je niet aan de Wet DBA te voldoen en hoef je dus ook niet met modelovereenkomsten te werken. Bij freelancen volgens een payroll-constructie kies je voor gemak.


Meer zekerheid
Als je besluit om te gaan freelancen via payrolling, bouw je over de door jou gewerkte uren pensioen op via een pensioenfonds. Daarnaast kom je bij de meeste payrollbedrijven in aanmerking voor sociale verzekeringen, waaronder WW, WIA en de Ziektewet. Een fijn gevoel, voor als je bijvoorbeeld ziek wordt. Check wel even of dit ook bij jouw payrollbedrijf en in jouw situatie het geval is.